zaterdag 19 oktober 2013

Tweede generatie PAV-studenten afgestudeerd

Het was een bijzonder moment gisteravond in het ICC Gent, waar de afgestudeerde studenten van de Arteveldehogeschool opleiding Onderwijs: Secundair Onderwijs zich verzamelden voor hun promotieviering. Onder de ruim 400 studenten mocht een deel zich ook "gediplomeerde PAV-leerkracht" noemen. Aan de Arteveldehogeschool zijn zij de tweede generatie PAV-bezielden.
Ik was trots op wat zij met de nodige inspanningen bereikt hebben en was blij te horen dat de meesten intussen al hun weg gevonden hadden. Sommigen werken in het BuSO, anderen hadden een job PAV gevonden, nog anderen namen een nieuwe studie op (binnen de meest diverse domeinen) of volgden een derde onderwijsvak bij en een deeltje van hen wacht nog op een grotere betrekking binnen het onderwijs.
Ik hoop dat directies en hun leerlingen de inspanningen en de moeite zullen erkennen die deze studenten zich getroosten om het beste van zichzelf te geven. Ze stappen vol vertrouwen vanop de toppen van Kattenberg het weidse werkveld in, verder op zoek naar zichzelf, hun identiteit en hun persoonlijkheid als leerkracht die zich ongetwijfeld nog verder zal ontwikkelen.
Veel succes allemaal en... stay in touch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten